MANİSA / TURGUTLU - İhsan Erturgut Ortaokulu

TURGUTLU İHSAN ERTURGUT ORTAOKULU

İhsan Erturgut Ortaokulu´nun üstünde bulunduğu arsa Turgutlu Belediyesinin 14.04.1958 tarih ve 15 nolu kararı ile okul arsası olarak ayrılmıştır. Devlet katkısıyla yaptırılan okul binası 23 Nisan 1959 yılında Yedi Eylül ilkulunun devamı olarak 9 öğretmen ve 385 öğrenci ile eğitim-öğretime açılmıştır. Daha sonra mahellenin adını alarak BOZKURT İLKÖĞRETİM OKULU olarak faaliyete geçmiştir. İlçemiz eşraflarından hayırsever İhsan ERTURGUT adına 18 derslikli okul binası yapılınca İHSAN ERTURGUT İLKÖĞRETİM OKULU adını almıştır.

4+4+4 Eğitim sistemine geçilmesi nedeniyle Okulumuz İlkokul ve Ortaokul olarak farklı iki binada ve normal eğitim olarak Eğitim Öğretime devam etmektedir. Okulun doğusunda Karaağaç Yolu , batısında Sart Sokak , kuzeyinde Yaylalıkapı Sokak ve güneyinde Limoncu Sokak bulunmaktadır. Okulun açılışından bu güne kadar okul müdürlüğü görevini yürüten okul Müdürlerinin isimleri sırasıyla şöyledir.

1- Fuat GÜNEŞ

2- Sermet ZÜMBÜLCAN

3- Hüseyin Ertan SUYOLCU

4- Ramis ÖZGEN